Fragments és el projecte cultural de la Unió de Periodistes Valencians dedicat a valorar i dinamitzar la pràctica del periodisme gràfic a la Comunitat Valenciana. Durant més d’una dècada, la Unió de Periodistes Valencians va organitzar “Fragments d’un any”, una exposició col·lectiva de fotoperiodisme que va anar evolucionant fins a esdevindre la cita anual de referència amb el fotoperiodisme a la ciutat de València.

El nou format de Fragments es consolida com a via per a la investigació de la relació entre les imatges i la informació. Aquesta iniciativa s’ofereix a la societat com un laboratori on dur a terme un exercici estructurat d’imaginació col·lectiva des del qual projectar formes de comunicar-se millor. Una eina per a reflexionar al voltant de la idea d’informació i per a valorar els comportaments i formes d’expressió més precisos.

Aquest esforç es materialitza en tres línies de treball: una Beca de Producció, un projecte editorial (la Col·lecció Fragments) i una programació cultural.

Programació Cultural

La Programació Cultural d’aquesta edició tindrà lloc al MuVIM (Museu Valencià de la Il.lustració i de la Modernitat), a partir del mes de febrer de 2018. A més d’un projecte expositiu, incorpora un programa ampli d’activitats dissenyades per a facilitar la participació de la ciutadania i els professionals, i que serà publicat pròximament.