fb ig tw

Conferència virtual

Vida y milagros

Cristina de Middel

Places: Fins a completar aforament

Data: 08.04.21

Horari: 19:00

Preu: Gratuït

Localització: Mitjans digitals Fragments

Requisits: Inscripció via email a activitats@projectefragments.com

“Vida y milagros” proposa a l’espectador un viatge en primera persona per la producció de la fotògrafa alacantina Cristina de Middel. L’autora abordarà la totalitat de la seua producció des dels seus primers passos com a estudiant a València, passant pels seus 10 anys d’experiència com a fotoperiodista i la seua decisió d’allunyar-se de la mirada tradicional, fins a la seua incorporació a l’agència Magnum de la qual forma part des de 2017

©Nani gutierrez. CristinaDeMiddel
© Cristina de Middel. Butungaola. De la serie Los Afronautas
© Cristina de Middel. Iko Iko. De la serie Los Afronautas
© Cristina de Middel. Yes you can.
© Cristina de Middel. Benito Volcán. Journey to the center
© Cristina de Middel. Journey to the Center.

Biografia:
Cristina De Middel és una fotògrafa espanyola el treball de la qual investiga l’ambigua relació que té la fotografia amb la veritat. Combinant l’estrictament documental amb plantejaments conceptuals, el resultat ofereix un qüestionament dels estereotips que contribueix a difuminar la frontera entre la realitat i la ficció, sense eixir del camp fotogràfic.
Després de 10 anys com a fotoperiodista i com a fotògrafa humanitària, De Middel va fer un pas per a allunyar-se de la mirada tradicional i produir l’aclamada sèrie The Afronauts en 2012. La sèrie, que presenta el poc documentat programa espacial zambià que realment va succeir en 1964, utilitza l’exòtica anècdota històrica per a evidenciar els prejudicis i els estereotips associats a tot el continent africà.
Des de 2012, De Middel ha produït més de 13 projectes i publicacions que responen a la necessitat de redefinir la pràctica documental amb la finalitat d’explicar d’una manera més completa i diversa el món en el qual vivim. Aquesta producció i plantejament li ha valgut diversos reconeixements com el Infinity Award del ICP en NYC en 2012, o el Premi Nacional de Fotografia en 2017.
El seu treball s’ha mostrat en més de 50 exposicions internacionalment, i forma part de col·leccions com la Tate Modern o la National Gallery de Victoria. De Middel compagina la creació fotogràfica amb el comissariat, la docència i la promoció de noves veus fotogràfiques que sorgeixen de la perifèria a través de la plataforma Vist. Viu i treballa entre Mèxic i el Brasil i és associada de l’agència Magnum des de 2017.

closeinline
Facebook Instagram Twitter