fb ig tw

Conferència

Conferéncia presentació “Educandos de Benejúzar”: Especialitat en tapes variades

Carlos Aguilera

Places: Fins a completar aforament

Data: 21.04.21

Horari: 19:00

Preu: Gratuït

Localització: Sala d'actes - MuVIM

Requisits: Aforament limitat a causa de les restriccions sanitàries. Es podran recollir les entrades des d'una hora abans de l'inici de la conferència.

‘Especialitat en tapes variades’ és una conferència sobre les festes, la fotografia, allò coent, els pasdobles i les cotxeres. En 2015 la meua cosina Emma va ser triada reina de les festes del poble. Vaig començar a fotografiar les festes d’aquell any per proximitat i interés familiar. En els anys següents, aquesta fixació va evolucionar i va ser l’origen d’Educands de Benejúzar, el treball que he desenvolupat gràcies a la III Beca Fragments.

En ‘Especialitat en tapes variades’ compartiré la meua experiència fotografiant, pensant i donant forma a Educands de Benejúzar. Parlaré sobre l’origen, els objectius inicials del treball, la seua evolució, els cops de volant al llarg del camí i els dubtes. Faré un repàs per les referències, els treballs que m’han inspirat i comentaré quin paper juguen en l’assaig fotogràfic l’humor, Fina “la de la farmàcia” i la música.

© Carlos Aguilera. Educandos de Benejúzar. III Beca Fragments
© Carlos Aguilera. Educandos de Benejúzar. III Beca Fragments
© Carlos Aguilera. Educandos de Benejúzar. III Beca Fragments
© Carlos Aguilera. Educandos de Benejúzar. III Beca Fragments
© Carlos Aguilera. Educandos de Benejúzar. III Beca Fragments

Biografia:

Carlos Aguilera (1992) és un fotògraf de Los Montesinos (Alacant). Estudia Comunicació Audiovisual en la Universitat de Granada i Fotografia en la Universitat de Carolina del Nord. Ha cursat el Màster en Producció i Investigació en Art en la Universitat de Granada. En 2019 rep la beca FRAGMENTS que atorga la Unió de Periodistes Valencians per a desenvolupar el seu treball “Educands de Benejúzar”. Recentment ha sigut seleccionat per al programa de residències artístiques Cultura Resident que convoca el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana per a desenvolupar el seu treball “Turista un millón en la isla de Tabarca”. Ha participat en diverses exposicions, entre altres: Un cierto panorama, recent fotografia d’autor a Espanya a la Sala Canal (2017), La General, dins del festival TEST (2017), The start of a very bad day, dins del festival FACBA (2017) o Ciudad Elegida, dins de Photo Alacant (2015). El seu treball ha sigut publicat en diferents catàlegs d’exposicions i dins de la col·lecció Quaderns Valencians editada per Ricardo Cases i Pablo Casino. En l’àmbit de la gestió cultural, ha fundat el Photobook Club Granada, ha participat en la producció del festival de fotografia SUMA i col·labora amb l’escola de fotografia Deriva.

closeinline
Facebook Instagram Twitter