fb ig tw

Beca

Decisió del jurat de la IV Beca Fragments

Places: -

Data: 29.03.20

Horari: -

Preu: -

Localització: MuVIM

Requisits: -

Markel Redondo guanya la IV Beca Fragments amb un assaig fotogràfic sobre la transformació del territori

El projecte cultural de la Unió de Periodistes Valencians es composa d’una beca, una exposició, un llibre i un programa d’activitats sobre periodisme gràfic.

València, divendres 12 de juny de 2020. La Unió de Periodistes Valencians ha atorgat al fotògraf Markel Redondo la IV Beca Fragments per a la producció d’un assaig fotogràfic destinat a investigar la transformació del territori de la Comunitat Valenciana a través del paisatge.
Segons ha explicat l’autor en la seua proposta, viatjarà “per tot el territori amb la finalitat d’establir un relat contemporani dels paisatges afectats per l’urbanisme brutal entre la dècada dels 90 i els 2000, parant especial atenció a les zones del litoral”.

© Markel Redondo
© Markel Redondo
© Markel Redondo
© Markel Redondo
© Markel Redondo

L’objectiu final, tal com ha assenyalat Redondo, és el de documentar els efectes que produeixen el desenvolupisme urbà, el turisme i la desertització tant en el paisatge, com en els habitants. “Espere que el projecte servisca també per a reflexionar sobre el tipus d’entorn i el tipus de turisme que volem”, ha afirmat, al mateix temps que ha qüestionat “si busquem un turisme de masses que busca sol, golf i festa o un turisme sostenible que respecte el medi ambient i siga coherent amb l’entorn i la resta d’habitants”.

Markel Redondo (Bilbao, 1978), graduat en fotografia i vídeo per la Universitat de Boston. Va completar els seus estudis a la Xina amb un Màster en fotoperiodisme. Ha col·laborat per a diversos mitjans internacionals com Reuters, EPA, Getty Images, entre altres. Actualment està representat per Panos Pictures i des de 2018 és operador de drons aprovat per AESA a Espanya.

El guanyador de la quarta edició de la beca disposarà d’un any per a realitzar el seu projecte.

closeinline
Facebook Instagram Twitter