Project Description

InÈdit és un espai de trobada no competitiva entre editors de publicacions espanyoles i periodistes gràfics. Mitjançant una revisió de portafolis, els editors podran valorar la qualitat dels projectes presentats pels fotògrafs i aconsellar segons les tendències editorials del moment. Fomentarà, així, les col·laboracions i les relacions professionals entre aquests dos col·lectius. Participaran els editors Cristina Diéguez (Esquire), Xavier González (El Periódico de Catalunya), Almudena Martín (El País Semanal) i Carlos Montagud (Papel).

Els periodistes gràfics participants són seleccionats a través d’una convocatòria pública que s’obrirà el 2 de novembre i es tancarà el 9 de desembre. Els interessats en participar han de remetre una còpia del seu portafoli a inedit@projectefragments.com i una breu biografia curricular, tots dos en format pdf. La selecció dels 18 participants s’anunciarà el dia 5 de desembre a través dels mitjans del projecte.

Localització: Aula Capitular del Centre del Carme.

Data: 17 de desembre.

Horari: De 11:00 a 14:00

Participació: convocatòria pública per a fotògrafs i reporters gràfics.

Selecció de participants: segons el criteri de l’organització a partir del portafoli del candidat.

PARTICIPANTS

Almudena Martín
Almudena Martín
Des de xicoteta sent atracció per les arts com la música, la pintura, la fotografia, etc. Mentre cursa els seus estudis de fotografia treballa en una tenda de revelatges en una hora. En 1990, acabats els seus estudis amb el títol de tècnic especialista en imatge fotogràfica, comença la seua activitat professional en el diari El Sol, primer periòdic nacional publicat en color, en la secció de fotografia editant en el periòdic i en la revista dominical. En 1992, després del tancament del periòdic, treballa uns mesos com a editora gràfica en l’arxiu fotogràfic de l’agència de premsa Cover. A finals de1993 s’incorpora al diari El País on exerceix d’editora en el suplement d’oci El País de las Tentaciones. En 1996 entra a formar part del suplement dominical El País Semanal on exerceix la seua professió fins al dia d’avui, editant als millors fotògrafs del panorama nacional i internacional.
Xavier González
Xavier González
Estudia en la Universitat d’Òptica de Terrassa i es forma com a fotògraf en el EMAV, Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona. Comença a col·laborar en el Periòdic de Catalunya, fins que un any després forma part del reaparegut Diari de Barcelona. En 1994, comença a treballar en Dominical, suplement d’El Periódico de Catalunya, i a poc a poc es fa càrrec de l’edició gràfica de tots els suplements d’aquest diari. Dominical, Cuaderno de Domingo, Airbag…
Carlos Montagud
Carlos Montagud
“Pense que les imatges, encara que no vulguen, expliquen moltes històries alhora. Tota la meua carrera professional ha girat entorn de la fotografia i l’edició gràfica. Amb formació en Periodisme i passió des de la infància per portar una càmera, vaig començar una beca en la secció de Fotografia del diari El Mundo i he format part del seu grup editorial des de llavors. Ara, en l’edició gràfica de la revista dominical Papel”.
Cristina Diéguez
Cristina Diéguez
En concloure els seus estudis de Belles Arts en la Universidad Complutense de Madrid i de disseny gràfic en l’Escuela de Arte Número Diez, Cristina va realitzar les seues pràctiques en l’estudi de disseny editorial de José María Cerezo.
La seua experiència laboral la va iniciar com freelance. En aquesta etapa va realitzar projectes web i de branding. Va treballar com a assistent del fotògraf Alfonso Ohnur i va realitzar videos per a revistes i marques del sector.
L’any 2013 va ser contractada per Aristocrazy com a dissenyadora gràfica i responsable de la imatge online.
Dos anys després es va unir al grup editorial Spain Media com a Editora Gràfica de les edicions espanyoles d’Esquire i L’Officiel.