Project Description

CONFERÈNCIA

Portant el fotoperiodisme independent al carrer

RUIDO Photo porta més de 10 anys realitzant projectes de fotografia documental en profunditat sobre problemàtiques socials i Drets Humans.

En aquesta conferència dos dels fundadors, Edu Ponces, fotògraf, i Roger Pérez Gironés, dissenyador, compartiran les motivacions, les dificultats i les lliçons apreses a partir de fotografies i audiovisuals que il·lustren els seus treballs més destacats.

Lloc: Sala d’actes del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat)

Data: 20.04.2018

Horari: 19:00

Participació: entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament

TRAJECTÒRIA

És una organització que treballa la imatge documental en temes de Drets Humans i problemàtiques socials. Desenvolupen projectes propis i també encàrrecs per a mitjans de comunicació, ONG, institucions i particulars. Fan reportatges de fotografia i vídeo, exposicions, llibres, fotografia participativa i formació.

PARTICIPANTS

Edu Ponces
Edu Ponces
Naix a Barcelona el 1980. Va estudiar fotografia i fotoperiodisme en el Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC). Va iniciar la seua carrera professional a Amèrica Llatina on va ser cap de fotografia del mitjà de recerca El Faro (El Salvador), però també col·laborant amb altres mitjans internacionals com El País, El Mundo, CNN en Español, Miami Herald, Clarín, Proceso o Gatopardo, entre d’altres.

Ha dedicat gran part de la seua vida professional a aprofundir en dos temes: la migració i la violència social. Ha sigut guanyador i finalista en diversos premis internacionals com el World Understanding Award 2014 de Picutre of the Year International (POYi), Millor Llibre de Fotografia 2010 per Picture of the Year Llatinoamericà (POYLatam), el REVALA Premi Internacional, Premi de periodisme Gabriel García Márquez lliurat pel FNPI o el Premi Nacional de Periodisme i Drets Humans d’El Salvador, entre d’altres.

Imparteix classes de forma regular en el Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), l’Escola CFD de Barcelona i el Màster de Fotoperiodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És soci fundador de RUIDO Photo. 

Roger P. Gironés
Roger P. Gironés
Va estudiar disseny de producte en l’Escola EINA, disseny gràfic en l’Escola Massana i postgrau en direcció d’art en l’Escola BAU. Després de tres anys en diferents estudis de Barcelona es va posar a treballar com a freelance i RUIDO Photo es troba entre els seus clients des de l’inici de l’associació el 2008. Actualment és el responsable de disseny i comunicació d’exposicions de l’organització, encarregat de la formalització i finalització dels projectes fotogràfics. Cerca el millor format possible per als treballs en suports digitals, fotollibres i/o exposicions siga als centres d’art o al carrer.

Guanyador com a Millor Llibre de Fotografia per Picture of the Year Llatinoamericà (POY Latam) el 2010 i el 2012 per En el camí i Kuidado ke mosseguen respectivament.

Des del 2001 és el director creatiu i soci fundador del despatx d’arquitectura i disseny 8H Studio.