Project Description

CONFERÈNCIA

The Sochi Project: un model de projecte fotoperiodístic a llarg termini autoeditat.

El 2007 s’anunciava en la capital de Guatemala que la ciutat de Sochi (Rússia) seria la seu dels jocs olímpics d’hivern del 2014. En el seu discurs de celebració un flamant Vladimir Putin prometia que en la zona costanera d’aquesta ciutat es podria gaudir del seu característic clima tropical, però a dalt, en les muntanyes, hi hauria neu de debò. No obstant això, no va esmentar que en aquelles mateixes muntanyes, prop del límit amb Geòrgia, es troba una de les zones més problemàtiques de Rússia.
En aquesta conferència Rob Hornstra ens explicarà com juntament amb el periodista Arnold Van Bruggen ha desenvolupat un projecte fotoperiodístic que va cobrir la transformació de la ciutat de Sochi des que va ser proclamada seu dels jocs —els més cars de la història—, fins a la seua celebració.

Posarà l’accent en les estratègies per a finançar aquest projecte autoeditat basades en la creació de productes a mig camí entre allò cultural i allò periodístic, i ens explicarà com de forma natural aquest projecte ha sigut el preludi del treball que desenvolupa actualment cobrint l’impacte que suposa la celebració de la Copa Mundial de Futbol del 2018 a Rússia.

Lloc: saló d’actes del MuVIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat)

Data: 13.04.2018

Horari: 19:00

Participació: entrada lliure i gratuïta fins a completar aforament.

BIO

Nascut el 1975 als Països Baixos, és un fotògraf holandés de projectes documentals a llarg termini, realitzats tant en el seu entorn més proper com en tot el món. 

Ha publicat diversos llibres de treball en solitari, produït sèries documentals per a una gran varietat de revistes internacionals, i participat en nombroses exposicions individuals i grupals als Països Baixos i a l’estranger.

El 2009, Hornstra i el cineasta Arnold van Bruggen van iniciar The Sochi Project, que va culminar amb el llibre retrospectiu An Atles of War and Tourism al Caucas i una exposició que va recórrer Europa, Amèrica, l’Índia i Canadà. És el fundador i exdirector artístic de FOTODOK – Space for Documentary Photography. Quatre vegades a l’any dirigeix un popular programa en directe sobre llibres de fotos en la seua ciutat natal, Utrecht. És director del departament de fotografia de la Reial Acadèmia de les Arts de l’Haia.